Pokemon Rules!

Op deze weblog zal ik alles posten wat te maken heeft met Pokemon games en kaarten, zoals walkthroughs, tips en oplossingen voor problemen.

zondag, november 05, 2006

pokemon colloseum walkthough

Outskirt Stand.

Loop naar de trein. Twee mannen komen eruit, praten wat en gaan weg. Loop naar binnen en kijk naar de nieuwsuitzending. Ga de trein uit en iemand komt je achterna.Het mannetje zal je voor een gevecht uitdagen. Als je hem verslagen hebt kun je het kleine plaatsje uitlopen. Je komt terecht op de kaart. Er staan 2 steden op afgebeeld. Dat zijn Outskirt Stand en Phenac City. Later in het spel komen er steeds meer plaatsen bij. Je kunt er een kiezen en dan ga je met je motor ernaartoe. Op de routes gewoon lopen kan dus niet! In ieder geval, ga naar Phenac City.

phenac cityPhenac City.

In Phenac City mag je meteen weer iemand verslaan. Als je dat hebt gedaan, bevrijd je het meisje uit de grote zak en laat je haar je volgen. In de stad zijn leuke dingen te doen. Je kunt vier gevechten houden in de Pre Gym, je kunt items kopen in de Mart, je pokémon helen in het pokémon center, een doosje met items 3 Super Potions vinden, mensen op straat verslaan... Alleen het Colosseum is nog niet open. Eerst ga je naar het huis van de burgemeester. Dat is ergens in het westen van de stad. Daarna ga je het Colosseum in en uit. En weer mag je met iemand vechten. Ga nu naar de Shop. Loop de trap op en praat met de man die aan tafel zit. Ga nu de stad weer uit en ga naar Outskirt Stand.

Outskirt Stand.

Ga de trein in. In de trein ga je naar de barman. Je krijgt van hem 5 poké balls en je kunt nog andere items kopen, waaronder Poké Ball en Great Ball. Later in het spel zul je hier ook nog Ultra Ball, Nest Ball, Timer Ball en Net Ball kunnen kopen.

phenac city.

Je mag weer terug hierheen gaan :p. Ga weer naar het huis van de burgemeester. Je treft de mensen die het meisje ontvoerden, 3 gekleurde trainers en een man met een gigantische afro aan. Versla twee ventjes en snag Makuhita. Ook weer gedaan. Hierna ga je naar de Pregym (rond gebouw) en haalt daar de Strategy Memo voor je P*DA op. Hierna moet je de stad uit, maar dat kan nog niet, omdat de gekleurde ventjes die je in het huis van de burgemeester trof ieder een uitgang van de stad bewaken. Je kunt maar met een van de drie vechten. De groene trainer heeft Shadow Bayleef, de rode Quilava en de blauwe Croconaw. De twee pokémon die je zo dus mist zul je later in het spel nog kunnen snaggen. Als je de stad uitgaat zit je weer op die kaart. Ga naar de stad die nieuw is verschenen, Construction Lot.

Construction Lot.

Hier hoef je nu nog niets te doen. Ga de stad weer uit, en ga naar de stad die ook nieuw op de kaart is verschenen, Pyrite Town.

Pyrite Town.

Het belangrijkste wat je hier nu moet doen, is het snaggen en of purifien van een aantal pokémon. Op het pleintje verder de stad in willen de trainers altijd vechten. Ze hebben allemaal 1 Shadow Pokémon. Als je denkt klaar te zijn of gewoon wil doorgaan moet je met de vrouw in het Colosseum praten in het noorden, en daarna weer helemaal naar het zuiden gaan om in gevecht te raken met iemand. Hij heeft ook een Shadow Furret. Hierna moet je naar een huisje in het westen van de stad gaan. Erbinnen zit een dikke man, Duking. Daar moet je A drukken bij de rechterkant van een boekenkast en je komt in een ruimte. Ga er weer uit. Ga nu naar de windmolen in het noorden van de stad. Ook weer allemaal geklets. Ga de stad uit en ga naar Construction Lot.

Construction Lot .

Erg weinig te doen hier. Voor nu dan ;). Rechtsboven in de hoek ligt de Gear. Pak hem op en verlaat deze plek weer.

Pyrite Town.

Ga weer hierheen. Ga weer naar de windmolen en bevestig de Gear. Hierna moet je een gevecht in het Colosseum winnen. Dat wil zeggen, 4 gevevchten. Trouwens nog een tip: Ga niet te snel nog een keer naar het Colosseum, de mensen hebben dan veel sterkere pokémon, in level 50. Loop hierna de brug over en je wordt geleid naar een huis waar eerst de deur nog op slot zat. Met hem moet je ook vechten. Hij heeft een Shadow Yanma. Het huis zit vol met trainers. Die zul je allemaal af moeten gaan. Verlaat de stad niet als je geen zin hebt om dat meerdere malen te doen. Na twee trainers verlslagen te hebben heb je toegang tot een plek waar een computer en een healapparaat staan, dus je bent wel even zoet in dit huis. Onderweg naarboven bevecht je 10 trainers. Kijk ook uit naar items. Op de top van het gebouw staat nog een klein gebouwtje. Daar moet je met twee mensen vechten. Een heeft een Shadow Mantine, de ander een Shadow Remoraid. Praat hierna met het mannetje dat op de grond ligt. Je kunt hier ook een lift naar beneden nemen, maar terug zul je wel weer over de trappen moeten. Hoe het ook zij, ga naar de grot. Ervoor en erin zijn verscheidene trainers met Shadow pokémon en items te vinden. Het is nogal een doolhof, maar probeer er maar eens uit te komen. Ergens in de grot vind je een kamer waar je de man het de afro (die je in het huis van de burgemeester zag) weer. Hij heeft sterke pokémon, waaronder een Shadow Sudowoodo van level 35. Bevecht hem als je er klaar voor bent. Als je klaar bent, pak je EERST alle items die je in die kamer en de kamer erachter kunt vinden, en praat dan met de Plusle. Je gaat met Duking mee terug naar de stad. Je krijgt de Plusle van hem. Hij is slechts level 14. Hierna kun je de stad weer uit gaan, en naar de stad gaan die op je kaart is verschenen: Agate Village.

Agate Village.

Best een leuk stadje. Kijk maar eens rond waar je overal items krijgt. Achter een groot huis is ook een gang die je leidt naar een Exp. Share! Er is ook ergens een Daycare en rechtsboven in de stad staat een man die je Berries geeft. Ondanks dat hij "every day" zegt, geeft hij je er telkens als je de stad uit en in bent gegaan er een. Tot nu toe heb ik alleen nog berries van de nummers 1-15 gekregen. Afijn, terug naar de verplichte dingen. Je gaat naar het grote huis waar een mannetje bij de deur staat. Dat is het huis van de grootouders van het meisje dat je achtervolgt. Als de scene afgelopen is moet je naar een grot gaan. Hier kom je door het bijna onzichtbare pad naar beneden links van het pokémon center te pakken. Als je de grot ingaat zullen een aantal slechteriken je uitdagen. Uiteindelijk kom je ook bij een trainer met een Shadow Hitmontop. Waar je nu bent aanbeland is de Relic Stone. Hier kun je je Shadow Pokémon zuiveren. Eindelijk :p. Je moet nu met een oude man praten in een huisje in de buurt van de winkel. Daarna moet je weer teruggaan naar het huis van de grootouders van het meisje en ook daar weer weggaan. En ga de stad maar weer uit, er is weer een nieuwe op je kaart verschenen, Mt. Battle.

Mt. Battle.

Je moet hier tien trainers verslaan. De eerste trainer heeft pokémon rond level 35 en de laatste, Cipher Admin Dakim, een Shadow Entei van level 40. Maar wees gerust, tussen de gevechten kun je terug naar het gebouw lopen om je pokémon te herstellen. Als je klaar bent, pak het item, de F-disk (voor de UFO in The Under), en praat met het mannetje. Je krijgt nog een Time Flute van hem. Daarmee kun je een pokémon in een klap helemaal zuiveren. Je kunt weer terug naar Agate Village gaan.

Agate Village.

Ga weer naar die man toe, hij heeft weer wat te zeggen. Zoek ook het meisje rechts van het pokémon center op, zij geeft je nu een Cologne Case. Daarmee kun je pokémon massages geven om ze te zuiveren. Je mag weer naar de nieuwe stad gaan, die heet nu nog ??? Lab. Maar misschien wil je nog wel wat trainen en of zuiveren?
Trainplaatsen
-Pyrite City: Hier op het plein staan trainers die eigenlijk continue willen vechten. En in het gebouw ook. Op de plaats waar eerst Miror B. was, zit nu ook Mirakle B. Zijn pokémon zijn dacht ik ergens in level 40.
-Mt. Battle: Hier kun je onbeperkt trainen. Je kunt ook zelf ongeveer zelf bepalen op welk niveau. Vraag die vrouw die er staat maar om info. De pokémon in de eerste Area zitten rond level 15, de pokémon in de laatste Area rond level 60. Ook leuk is dat je hier Poké Coupons krijgt waarmee je leuke prijzen mee kan kopen, zoals Ganlon, Petaya en die andere twee berries.
-Agate Village: Voor de winkel staat een trainer en voor het pokémon center staat een trainer.
-Outskirt Stand: Het ventje met de Zigzagoon wil ook weer met je vechten.

??? Lab.

Geheimzinnig... Alleen... Je kunt nog helemaal niet naar binnen. Pak het item aan de overkant, ontvang de e-mail en ga naar Pyrite City.

Pyrite Town.

Ga eerst naar de plek van Kids Grid, achter de boekenkast. Daarna ga je naar het politiebureau, pak de Jail Key van tafel en ga de gevangenis in met die sleutel. "Praat" met het slapende meisje en je vindt Elevator Key. Ga nu naar het grote gebouw en ga naar die lift waar je eerst niet doorkon. Gebruik de Elevator Key om de lift naar The Under te nemen!

The Under.

Gaap... lekker televisie kijken. Loop naar links de trap af, en ga dan naar onder. Loop naar links, ga het gebouw in en neem de trap omhoog. Loop naar daar naar buiten en ga naar rechts en ga daar het gebouw weer in. Neem de trap naar beneden en praat met het jongentje en pak het item. Ga weer terug en ga naar het huis helemaal links van waar je aankwam. Praat met het jongetje wat er voor staat en ga dan naar binnen. Een heleboel gepraat. Ga weer naar buiten en loop weer richting de lift, waar Silva gevangen wordt genomen. Je raakt in gevecht met een rider die een Shadow Ledian heeft. Vang die en praat dan met Silva aan de linkerkant van de gevangenis waar hij zit opgesloten. Hij geeft je de R-disk, daarmee kun je de UFO richting lady Venus nemen. Zij heeft een Shadow Suicune. Als je haar verslagen hebt zal ze vluchten. Volg haar. Onderweg zijn er nog een aantal trainers die je moet verslaan. Veel van hen hebben ook Shadow pokémon. Als je beneden bent zie je als het goed is een metrostation. Ga erin, en je zult Venus even zien praten met 2 helpers. Ze gaat weer weg. Pak in een van de kamers de Blackglasses. Ga dan de metro in en stap uit bij de ingang aan de rechterkant. Venus zal je opwachten als het goed is. En ze vlucht weer. Loop het station uit en pak het item dat voor de deur ligt. Daarmee krijg je die metro aan de praat. Dus gaan met die banaan! Je gaat richting het Lab. Loop richting de deur. Beng. Twee mensen die slim denken te zijn hebben de grond opgeblazen. Maar wat ligt daar rechts van je? Kijk, de Maingate Key, waarmee je de hoofdingang kan openen. Ga de ruimte uit, pak rechts de U-key en neem de metro weer terug. Loop de hele weg weer terug naar boven. Ga weer naar de UFO, gebruik de U-disk. Je bent nu bovenop de windmolen van Pyrite. Een Time Flute! Ga maar weer weg. Ga naar ??? Lab, dat inmiddels Shadow Pokémon Lab heet.

Shadow Pokémon Lab.

Ga door de poort naar binnen met de Key. Pak links het item, en ga daarna door de rechterdeur van het gebouw. Ga naar het kleine kamertje rechts en druk op A bij een van de dingen die daar staan. Ga nu weer naar buiten en neem de linkeringang. De PC die hier staat kan handig zijn, want door je pokémon erin en eruit te doen heel je ze, en dat kan handig zijn tussen de gevechten die je hier nog te wachten staan. Volg het spoor verder en je komt uit bij een Researcher. Versla hem en hij zal vluchten. Pak de Key die hij laat vallen. Ga nu weer naar de rechteringangen loop rechtdoor en ga met de lift naar beneden. Ga eerst na links, door de deur heen en vecht met de trainer met Shadow Aipom. Ga met de lift naar beneden en pak de DNA Sample als die daar ligt (er zijn 3 DNA Samples die verschillen per spel op 4 plaatsen kunnen liggen). Loop weer verder, vecht met een Researcher en pak de Key. Ga weer terug naar de eerste lift waar je door ging. Ga nu naar onder, maak de deur open met de Key die je net pakte. Loop een stukje naar beneden en vecht met de trainer die Shadow Murkrow heeft. Loop verder naar onder en ga naar links. Je bent nu in een kamer waar eerst Shadow Pokémon lagen. Linksboven kan een DNA Sample liggen. Loop weer terug en ga verder naar beneden terwijl je de een trainer die een Shadow Forretress heeft verslaat. Pak de lift, loop naar links en versla de trainer terwijl je zijn Ariados snagt. Pak de DNA Sample als hij er ligt. Deze heeft een Shadow Ariados. Loop zover mogelijk naar rechts door en pak het item. Loop een stukje terug en ga dan naar boven en naar rechts. Kijk, weer een trainer. Deze heeft Shadow Granbull. Neem de lift linksboven je en pak de DNA Sample als er een ligt. Ga weer terug en neem meest rechtse lift. Druk op A bij het blauwe scherm van het apparaat en bekijk je DNA Samples tot twee keer. Onthoud de pokémon die je ziet, schrijf ze desnoods op (het moeten er drie zijn). Ga weer terug en neem de andere lift. Vecht met de Researcher en laat hem het alarm laten afgaan. Loop verder en vecht met de trainer die een Shadow Vibrava heeft. Je komt aan bij een deur met een speciaal slot. Kies de pokémon van de samples om het slot te doorbreken. Vecht met de trainer die Shadow Hitmontop heeft/had, en ga dan verder naar Cipher Admin ein. Hij heeft ook een Shadow Raikou. Pak na het gevecht de items die er liggen (HP Up, Data Rom en TM 26) en loop verder. Je bent nu weer terug bij het begin van het gebouw, door een deur die je van de andere kant niet kan openen. Ga naar buiten en ontvang de e-mail. Ga naar The Under

The Under.

Ga nu naar Nett. Hij woont in een huisje in het westen van de stad, weet je nog? Maar ik geef je nu dezelfde booschap als hij je geeft, ga naar Construction Site, die nu omgedoopd is tot Realgam Tower!

Realgam Tower.

Wat een filtsend gebouw! Hierbinnen moet je alle Cipher Admins die al eens eerder hebt verslagen nog eens verslaan. Dat kan dus ook een manier zijn om hun Shadow Pokémon te vangen mits je die eerst gemist had. Als je binnen staat kun je vier kanten op. Linksaf ga je naar Miror B., Rechtsaf ga je naar Dakim, en rechtdoor vind je een PC en een herstelapparaat. Als je een Cipher Admin verslaat krijg je een item van hem/haar. Onderweg kom je ook nog een aantal Cipher Peons tegen. Ze hebben een Shadow Delibird, een Shadow Heracross en een Shadow en een Shadow Sunflora. Als je deze ruimtes onderzoekt, kom je ook langs een deur met vier gekleurde bollen aan de muur ernaast. Als je alle Admins verslagen hebt moet je de items die je ontvangen hebt daarin stoppen. Wel de juiste kleuren natuurlijk. En kijk, de deur opent zich. Neem de zoveelste lopende band. Je bent nu in een ruimte die volzit met trainers. Zelfs de ene gast waar je in het begin van het spel Bayleef, Croconaw of Quilava van hebt kunnen snaggen. En kijk eens wie er bij de lift staat, het is Silva! In ieder geval, ga naar boven. Je bent nu op een klein tussenstukje in de toren. Links van je is een ruimte waarin je, als je eerst de trainer verplettert, je pokémon kan healen. Goed, neem de wenteltrap omhoog en loop een beetje langs de liften. Op een moment zal de baas van Team Snagem de lift uit komen. Hij heet Gonzap en heeft een Shadow Skarmory. Kijk wel uit, Skarmory laat zich niet gemakkelijk vangen en zijn andere pokémon zitten op ruim level 50! Na het gevecht heb je gelegenheid om de lift naar boven te nemen. Dan zul je tegen trainers moeten met allemaal Shadow Pokémon, achter elkaar. De sterkste is niemand minder als de burgemeester van Phenac, eigenlijk Cipher Evice. Je begint met Miltank, vervolgens Absol, dan Houndoum en dan Tropius. Daarna Nascour met Metagross en dan komt Evice. Tussen de eerste vier gevechten worden je pokémon niet geheald, daarna wel. Dit zijn de pokémon van Evice:
• Salamence level 60
• Slaking level 60
• Slowking level 61
• Scizor level 60
• Machamp level 61
• Shadow Tyranitar level 55, als hij gevangen is: Aggron level 60
Daar kun je dus misschien nog niet klaar voor zijn. Dus nog ff trainen voor je hieraan begint. Als je er dan aan begint, kijk wel uit dat Slowking zijn Skill Swap niet op Slaking doet. Dan zal Slaking namelijk niet meer om de beurt "it's loafing around" zijn en kan hij je elke beurt aanvallen met een heel hoge Attack. Gewonnen? Gefeliciteerd! Na een stukje toneelstuk is het spel echt afgelopen...

Outskirt Stand.

Tenminste... Dat denk je :P Ontvang de e-mail. Het leukste naar mijn smaak komt nog. Je kunt ruilen met R/S/FR/LG! Dat kun je in de kelder van het pokémon center in Phenac. Zelf heb ik meteen mijn sterke pokémon naar Colosseum geruild. Ook heb ik een Sceptile meegebracht om met False Swipe het snaggen makkelijker te maken, want je hebt ze nog niet allemaal! Als je dit doet moet je wel ook iets hebben om de pokémon ervan te weerhouden dat ze vervolgens Shadow Rush doen en zichzelf doodmaken met de recoil damage. Maar nu eerst weg uit deze stad. Als je naar buiten gaat ontvang je weer een e-mail. Je kunt nu gaan doen waar je zin in hebt, maar deze walktrough helpt je nog even verder het het vinden van alle Shadow Pokémon. Ga naar Pyrite City.

Pyrite City.

Ga naar het huis van Duking. Vecht met de trainer bij de ingang, Rogue Cail. Daarna is er een nieuwe stad verschenen, Snagem Hideout, de plek die jij aan het begin van het spel hebt opgeblazen. Ga daarheen.
Snagem Hideout
Loop naar binnen en ontvang het mailtje. Hierbinnen is het een doolof. Vol met items en trainers. De trainers die je eerst bij Under Subway trof zijn nu ook hier, onder andere. Na een aantal trappen op en af te zijn gegaan zou je als het goed is bij de grote versie van de Snag Machine moeten belanden. Hier pak je ook even fijn 5 Ultra Balls van af! Hieronder zit een trainer, deze heeft een Shadow Bayleef, Croconaw of Quilava. Vang deze en ga terug naar Pyrite City. Je kunt trouwens verder lopen om dat door een snelle uitgang te doen.

Pyrite City.

Een e-mail! En... dan mag je weer weg hier, op naar The Under

The Under.

En al weer een e-mail. Ga weer naar Nett. Hierna moet je naar de trainer met de twee Wailord gaan. Daarvoor moet je eerst het hotel ingaan, de trap omhoog nemen en dan weer naar buiten gaan. Als je hem verslagen hebt ga je naar Shadow Pokémon Lab.

Shadow Pokémon Lab.

Ontvang het mailtje. Neem de rechteringang, ga de lift af, loop naar beneden, neem de lift omhoog... Dezelfde weg als je eerst naar Ein ging. Onderweg kom je nog een aantal trainers tegen, als je de vorige keer Shadow Pokémon hier gemist hebt kun je ze nu nog eens proberen te vangen. Op de plek waar eerst Ein stond staat nu een trainer. Vang zijn Bayleef, Quilava of Croconaw en verlaat het gebouw weer, op naar Snagem Hideout.

Snagem Hideout.

Twee nieuwe Shadow Pokémon zijn hier nu te vinden. Smeargle en Ursaring. Een ervan of beide trainers zijn in de buurt van de Snag Machine. Daarna moet je weer tegen Gonzap vechten. Hij zit hier ergens in een grote kamer met tafels. Versla hem en snag zijn Skarmory als je het nog niet gedaan had, en pak de D-disk van een van de tafels. Ga dan naar The Under.

The Under.

Ga naar de UFO en gebruik je D-disk. Pak de Steel Teeth. Deze moet je geven aan een man bij de Herb Shop bij Under Colosseum. Hij geeft je dan een L-disk waarmee je naar een Amulet Coin kan gaan. Maar dat kan later nog wel. Ga door de deur...

Deep Colosseum.

Wat, een nieuwe stad? Nee, dit is feitelijk het tweede colosseum van The Under. Je moet hier maar liefst vijf keer een Knockout battle winnen. En dat tegen pokémon tussen level 60 en 70. En als bonus zijn de final trainers weer eens de Cipher Admins. De vijfde keer is dit Deep King, hij heeft een Shadow Shuckle. Ik zou zeggen, veel succes!

Outskirt Stand.

Daar zal je uiteindelijk de laatste pokémon moeten snaggen. Maar nog niet meteen, want eerst moet je alle 47 pokémon snaggen. Je kunt alle trainers die nog Shadow Pokémon hebben zo vaak je wilt nog bevechten. Dat is wel soms op een andere plaats. De resterende trainers zitten op de volgende plaatsen: Realgam Tower, Shadow Pokémon Lab, Deep Colosseum, Snagem Hideout en Pyrite Cave. Kijk hier voor de lijst van Shadow Pokémon met hun locaties. Heb je ze alle 47? Dan zal je zodra je de plek waar je bent verlaat een mail krijgen van iemand uit Phenac City. Zoek die op en praat ermee. Vervolgens moet je langs allemal steden gaan om mailtjes te krijgen. De mails stromen binnen. Uiteindelijk zal Nett je vragen TV te kijken, doe dat dan ook. Als je dat twee keer op zijn verzoek gedaan hebt, zal de trainer met de laatste Shadow Pokémon, vermomd als jou, in Outkskirt Stand zijn. Save voor je hem uitdaagt, want als je zijn Shadow Togetic mist kun je die nooit meer tegenkomen! Dit zijn zijn pokémon:
• Gyarados level 68
• Milotic level 68
• Manectric level 68
• Armaldo level 68
• Houndoom level 68
• Togetic level 20
Die Togetic is wel erg zwak vergeleken met de andere pokémon... Zorg dus dat je een zwakkere pokémon achter de hand hebt of een pokémon met False Swipe. Als je dat laatste doet moet je wel uitkijken dat Togetic geen Shadow Rush doet en zichzelf doodmaakt met de Recoil damage. Om dit te voorkomen kun je hem b.v. in slaap brengen.

Einde?

Nee, zelfs nu is het nog niet klaar... Je moet nu al je pokémon nog gaan zuiveren als je dat nog niet gedaan hebt. Ook moet je nog eens Mt. Battle helemaal uitspelen. Op de top vind je ook een derde Time Flute. Als je alle 48 Shadow Pokémon gezuiverd hebt en Mt. Battle in de Battle Mode helemaal uitspeelt met je Collosseum team zul je een Ho-oh van level 70 in je box krijgen. Veel succes verder met je spel!

vrijdag, november 03, 2006

pokemon mystery dungeon





Dit is red resceu team en dit blue rescue team
Red rescue team komt 10 november uit en Blue rescue team 19 november.
Red rescue team is voor de gba en gba sp.
Blue rescue team voor de ds en ds licht.
Het speciale van deze spellen is dat je zelf een
Pokemon bent.
Welke pokemon je bent hangt af van de antwoorden van een test die je in het begin moet doen.Dan wordt er een Pokemon van het zelfde karakter uit gekozen.Als je die pokemon niet wil zijn kan je de test overnieuw doen.hier een paar plaatjes.