Pokemon Rules!

Op deze weblog zal ik alles posten wat te maken heeft met Pokemon games en kaarten, zoals walkthroughs, tips en oplossingen voor problemen.

zondag, maart 05, 2006

Pokemon Leafgreen & FireRed Walkthrough Deel 1

De Pokémon "doorloop" (Walkthrough) voor Leafgreen en FireRed
Bron: Pokemon Holland

Pallet Town

Je start in Pallet Town, daar krijg je de eerste Pokémon van professor Oak. Je moet hem eerst naar het laboratorium brengen. Ga naar het noorden, door het lange gras, dan hoor je iemand zeggen "Don't go in there!". Dat is professor Oak. Hij neemt je mee naar zijn laboratorium en je krijgt de keuze uit drie Pokémon: Charmander (vuur Pokémon), Squirtle (water Pokémon) of Bulbasor (gras Pokémon). Kies een van deze Pokémon. Gary neemt een van de Pokémon die de andere de baas is. Water verslaat vuur, gras verslaat water en vuur verslaat gras. Gary zal je meteen uitdagen, hij is gemakkelijk te verslaan, blijf aanvallen en hij zal verliezen (en je Pokémon zal een level stijgen). Daarna ga je naar het noorden naar Viridian City.

De weg naar Viridian City

Op weg zal je een jongen tegenkomen die je een drankje geeft. Je kan geen Pokémon pakken en je moet Pidgeys en Rattatas verslaan om punten te halen. Als je Pokémon gewond raakt neem hem mee naar je huis en je moeder zal hem beter maken.

Viridian City

Als je in Viridian City bent ga dan naar het Pokécentre en maak je Pokémon beter. Ga naar de Mart en de bediende geeft je een pakketje aan je voor professor Oak. Je kan over kleine hindernissen springen hierdoor bespaar je tijd en "ontsnapt" aan een paar gevechten. Wanneer je het pakketje aan professor Oak overhandigd krijg je een PokéDex. Gary krijgt een kaart (map) van zijn zus, zorg dat jij er ook een krijgt. Je hoeft het nu niet tegen Gary op te nemen dus neem de map en ga terug naar Viridian. Daar moet je Pokéballs kopen. Drankjes heb je nu niet nodig want je bent dicht bij een Pokécentre. In deze omgeving zal je alleen Pidgeys en Rattatas tegenkomen. Om meer punten te verzamelen kan je naar het westen gaan en tegen Gary vechten (maar je Pokémon moet hoger zijn dan level 12). Ga naar het noorden naar Viridian Forest. Als je dan naar het westen gaat (waar je weer tegen Gary moet vechten) kan je Nidoran (mannetje en vrouwtje) vangen. Daar zijn ook een paar Mr. Mine.

Viridian Forest

De zaken aan de rechterkant kan je nog niet pakken, later in het spel kom je hier weer terug. In het bos (Forest) zijn 3 trainers, zij gebruiken insecten (bugs), dus als je Charmander hebt gekozen heb je het hier gemakkelijk. Als je voor Squirtle of Bulbasaur hebt gekozen is het niet moeilijk maar niet zo gemakkelijk als Charmander. Pokemon LeafGreenGa naar het westen en je kan Pokéballs oppakken maar daar moet je voor door het gras lopen. Ga naar het noordoosten om met een andere trainer te vechten (je moet tegen deze trainer vechten). Zijn Pokémon zijn: Weedle (level 6), Bulbasaur kan goed tegen het vergif (poison in poison sting), en Caterpie (level6). Ga vanaf daar (volg de weg) noordwaarts (de volgende trainer hoef je niet tegen te vechten) en je vindt een Antidote. Volg de weg en een splitsing naar het einde, ga naar het zuiden en je zal een ander item vinden. Een Pokémon die je zou moeten zoeken is Pikachu. Pikachu is daar maar is verzwakt en kan nog niet veel. Maar hij is in te zetten tegen Misty. Als je uit het bos bent ga je naar Pewter City. Je kan Weedle, Kakuna, Metapod, Caterpie en Pikachu vangen.

Pewter City

In Pewter City moet je tegen Brock vechten. Als je dit niet doet kan je niet tegen Mt. Moon op. Brock's Pokémon zijn Geodude (level 12) en Onix (level 14). Brock's Pokémon zijn gemakkelijk te verslaan door Squirtle of Bulbasaur. Charmander heeft een beetje pech, hij moet het doen met wat hij heeft. Inzet van Caterpie en/of een Weedle is een goede keuze als je Charmander als Pokémon hebt gekozen. De Boulder badge vergroot je Pokémon sterkte een beetje maar ook flash kan worden gebruikt (de badge kan "bewegen" naar Flash, Cut, Fly, Strenght and Surf maar kan alleen worden gebruikt als een Pokémon is uitgerust met een Hidden Machine (Hm)). Zorg voor onderdelen en ga naar Mt. Moon. Als je wat drankjes wilt krijgen, een tweetal Escape Ropes en wat meer Pokéballs, als je ze nodig hebt. Nu is het de hoogste tijd dat je Pokémon waarmee je bent begonnen naar een hoger level brengt. Je kan de Pokémon naar ieder gewenst level brengen en hij zal je nog steeds gehoorzamen. Breng de Pokémon op (ongeveer) level 20. Je kan Pidgey, Spearow en Jigglypuff vangen.

Mt.Moon

Voordat je Mt. Moon binnengaat moet je eerste een Jigglypuff vangen in het gras buiten Mt. Moon. Mt. Moon is lang. Als je eenmaal binnen bent kan je verschillende items vinden en genoeg mensen om tegen te vechten. Je zal voor de eerste keer Team Rocket tegenkomen. Ze zijn gemakkelijk te verslaan. Tegen het einde zal je tegen Super Nerd moeten vechten. Als je hem verslaat mag je kiezen uit twee fossielen (fossils), de Helix fossil of de Dome fossil. Welke van de twee je kiest is van belang bij welke Pokémon je later kiest. Helix (Omanyte) en Dome (Kabuto). Je krijgt deze Pokémon later in het spel dus bewaar (save) je spel in ieder geval als je in Cerulan City komt. Hier kan je aan Clefairy, Zubat, Geodude en Paras komen.

Cerulean City

Heb je een Pikachu in Viridian Forest gevangen? Als je dat hebt gedaan en je hebt een Squirtle of een Charmander, breng deze naar een hoger level voordat je vecht. Als je een Bulbasaur hebt zal het ook niet moeilijk zijn. Als je een Oddish/Bellsprout wilt vangen moet je tegen een andere trainer vechten. De trainer vlakbij het begin van de gym mag je tegen vechten (hoeft niet). Misty is moeilijk te verslaan als je een Charmander hebt. Haar Pokémon zijn Staryu (level 18) en Starmie (level 21). Als je wint krijg je de Cascade badge, daarmee krijg je alle Pokémon tot op level 30 en je kan ook "Cut" gebruiken. Als je naar het eerste huis aan de noordwest kant van de stad (City) gaat, ga dan de achtertuin in. Daar kan je een Rare Candy vinden. Het is lastig te vinden maar zoek in het midden van de twee rijen die horizontaal lopen. Een fiets is nu nog te duur (later krijg je er een).

De weg naar Bill's huis

Ga vanuit Cerulean City naar het noorden en vecht tegen Gary, ga over de brug en vecht tegen alle trainers daar. Ga naar het westen, ga het gras in en vang een gras Pokémon (in de blauwe versie Bellsprout en in de rode versie Oddish) en vang ook een Abra. Je kan een Abra vangen door een Pokéball te gooien. Het is niet altijd een succes maar het is de beste manier om hem snel te vangen. Ga naar het oosten naar het huis van Bill. Je komt heel veel trainers onderweg tegen dus misschien moet je tussendoor even naar het Pokécentre in Cerulean. Als je in het huis van Bill bent zie je daar Pokémon maar Bill niet. Praat tegen de Pokémon en doe wat hij je vraagt. Daarna zal Bill je een kaartje (ticket) geven voor de S.S. Anne. Ga terug naar Cerulean en je ziet dat de agent weg is zodat je het huis in kan. Je zal een Rocket achterin vinden. Versla hem en ontvang een TM #28 (Dig). Ga terug het huis in en je merkt dat niemand hier meer om geeft dus kan je het houden. Ga naar het zuiden en je zal een tunnel vinden, ga door de tunnel en je komt in Vermillion City (in de tunnel krijg je een volledig herstel (Full Restore) maar je moet het goed zoeken want het is ontzichtbaar net als Rare Candy). Als je naar de tunnel gaat kan je een Mankey of een Meowth vangen.