Pokemon Rules!

Op deze weblog zal ik alles posten wat te maken heeft met Pokemon games en kaarten, zoals walkthroughs, tips en oplossingen voor problemen.

zondag, maart 05, 2006

Pokemon Leafgreen & FireRed Walkthrough Deel 2

De Pokémon "doorloop" (Walkthrough) voor Leafgreen en FireRed
Bron: Pokemon Holland

Diglett's Cave

Niet veel te doen hier, rij op je fiets (bike) en vang een Diglett. Als je door de Cave bent zie je een huis. Hier krijg je de FLASH HM. Ga terug en oostwaarts door de Mini Maze. Hier kan je een Abra ruilen voor een Mr. Mime.

Mini Maze: Vermillion City

In Vermillion moet je een aantal dingen doen: 1. Haal de Old Rod van de vissende guru (naast het Pokécentre) 2. Versla Lt. Surge en ontvang de Thunder badge 3. Haal de Bike Voucher (fiets kaartje) van de Pokémon fan club president 4. Zorg dat je op de S.S. Anne komt. Lt. Surge is een elektrisch type Pokémon gebruik een Diglett van de klip (cave) in het oosten of een Geodude van Mt. Moon. Zij zijn bijna ongevoelig voor de elektrische Pokémon. Om tegen Lt. Surge te vechten moet je tussen de blikken (cans) zoeken naar een schakelaar (switch) en het blik ernaast voor een tweede schakelaar. De Pokémon van Lt. Surge zijn Voltorb (level 21), Pikachu (level 18) en Raichu (level 24). De Thunder badge zal je Pokémon iets versnellen, hiermee kan je Fly gebruiken. Haal een fiets (bike) met je Bike Voucher, een fiets zal je avontuur versnellen. In een van de huizen kan je een Spearow ruilen voor een Farfetche'd.

S.S. Anne

Op de S.S. Anne zijn vele goede trainers dus zorg ervoor dat je Pokémon level hoog genoeg is. Zoek naar de kapitein (Capt.). De Capt. geeft je een Cut HM. Als je de Charmanderkeuken binnen gaat vindt je een Great Ball in een van de vuilnisbakken. Probeer alle ruimtes te onderzoeken omdat er leuke dingen te vinden zijn. Nu ga je naar Diglett's Cave.

Blijf op het middelste spoor en ga naar het noorden in de laatste bocht. Als je het spoor volgt waar aan het begin een man naast een bord stond, ga je de verkeerde weg. Je ziet een spoor naar links, een man en nog een man maar niet op dezelfde plaats. Ga naar het noordoosten en je gaat direct naar een Jr. Trainer (meisje) wacht op jou. Vecht tegen haar en ga naar het oosten. Hier kan de Ekans (rode versie), Sandshrew (blauwe versie), Spearow en Drowzee vangen.

Rock Tunnel

Net voor de Rock Tunnel moet je bij een rivier komen vlakbij een veld en een kleine hindernis (barricade). Over deze hindernis kan je springen. Ga naar het zuiden naar een Pokécentre en maak je Pokémon beter. Ga naar het noorden en vang een Voltorb. Zorg dat deze een "flash" krijgt en ga de Cave in. Hier kan je Zubat en Geodude, Onix en Machop vangen.
Lavender Town
Als je uit de Cave bent ga naar het noorden van Lavender Town. Je hoeft niet tegen de trainers te vechten, ga naar het Pokécentre and zorg voor herstel. Ga naar het westen, door een tunnel (je moet tegen tenminste een trainer vechten). Nu kom je in Celadon City. Vang een Growlith (rode versie) of een Vulpix (blauwe versie) aan de linkerkant.

Celadon City

Je hebt een aantal zaken te regelen in Celadon: 1. Erika verslaan en de Rainbow Badge halen; 2. De Silph scope halen; 3. Eevee te pakken krijgen; 4. Haal de Coin Box (doos met muntjes) voor de Game Corner (speelhoek); 5. Haal vers water van de Mart (markt op bovenste etage) en geef het aan de bewaker aan de weg (road guard). Erika is niet moeilijk te verslaan, gebruik een vuur- of vogel Pokémon die ongeveer hetzelfde level heeft als haar Pokémon. Je moet tegen tenminste drie trainers vechten. Je moet met een Pokémon aankomen die Cut tot zijn mogelijkheden heeft. De Pokémon van Erika zijn: Victreebel (level 29), Tangela (level 24) en Vineplume Victreebel(level 29). De Rainbow Badge zorgt ervoor dat Pokémon tot level 50 je gehoorzamen en je kan Strenght gebruiken. Hierna moet je naar de Game Corner, vecht tegen degene die de poster bewaakt en druk op de knop die erachter zit. Ga door de deur en naar beneden de trap af. Daar zijn een aantal raadsels/puzzles op te lossen en Rockets om tegen te vechten. Een jongetje beneden gooit je een liftsleutel (key). Neem de lift en ga naar de laagste etage. Je moet daar tegen twee Rockets vechten, vecht daarna tegen Giovanni. Giovanni heeft: Rhyhorn (level 24), Onix (level 25) en Kangaskhan (level 29). Nadat je tegen Giovanni hebt gevochten zal hij de Silph scope laten vallen, die voor de geesten in de Pokétower. Ga nu terug naar Lavander Town.

Lavander Town 2

Niets is veranderd, ga naar de Pokétower en vecht tegen de geesten. Als je tegen de geesten vecht zal de Silph scope het vanzelf gaan doen. Als je op de tweede etage bent zal je tegen nog een geest vechten (voorgeprogrammeerd gevecht). Deze geest heet Marowak en je kan haar niet te pakken nemen. Gebruik een water Pokémon en je zal gemakkelijk alle Rockets op de bovenste etage verslaan. Dan krijg je een Pokéfluit van een oude man. Hiermee de slapende Pokémon in het zuiden (Snorlax) wakker maken. Zorg dat je Snorlax te pakken krijgt want er zijn maar twee Snorlax Pokémon in het gehele spel. In de Pokétower zijn: Gastly, Haunter en Cubone.

Saffron City

Nadat je de geesten in de Pokétower hebt verslagen moet je naar Saffron City om Sabrina te verslaan. Maar eerst moet je de stad redden van Team Rocket. De man voor het Silph is in slaap gevallen (je kan er dus zo langs). Eenmaal in het gebouw moet je tegen velen vechten (ook tegen wetenschappers/scientists) en de Key Card (sleutelkaart) vinden. Hiermee heb je toegang tot alle gesloten gebieden. Daarna moet je Gary vinden en tegen hem vechten, als je hem hebt verslagen geeft een man je een Lapras. Ga door een ander portaal en versla Giovanni nog een keer. Daarna krijg je een Master Ball van de directeur van het Silphbedrijf. Bewaar deze goed! Save je spelletje op dit punt! Team Rocket heeft de stad verlaten en nu kun je tegen Sabrina vechten, ze heeft Psychic Pokémon en is gemakkelijk te verslaan. Blijf voorzichtig, je hoeft niet nog meer trainers te verslaan. Ga naar het andere portaal tenzij je punten wilt verzamelen. Sabrina's Pokémon: Kadabra (level 38), Mr. Mime (level 37), Venomoth (level 37) en Alakazam (level 43). Jouw Pokémon mag van level 30 of meer zijn. Als je haar verslaat krijg je een Marsh Badge. Alle Pokémon tot level 70 zullen je gehoorzamen. Naast Sabrina's Gym is een Fighting Dojo (vechtschool). Als je alle trainers daar verslaat kan je kiezen tussen een Hitmonlee of een Hitmonchan. Hitmonlee is een trappende Pokémon en Hitmonchan is een boksende Pokémon. Nu moet je naar het punt waar je Snorlax vond (ten zuiden van Lavender Town) langs route 12 naar Fuchia City. Op de weg naar Fuchia City kan je een Ditto, Venonat, Bellsprout en Weepinbeel (blauwe versie), Oddish en Gloom (rode versie), Pidgey en Pidgeotto vangen.