Pokemon Rules!

Op deze weblog zal ik alles posten wat te maken heeft met Pokemon games en kaarten, zoals walkthroughs, tips en oplossingen voor problemen.

zondag, maart 05, 2006

Pokemon Leafgreen & FireRed Walkthrough Deel 3

De Pokémon "doorloop" (Walkthrough) voor Leafgreen en FireRed
Bron: Pokemon Holland

Fuchsia City

Eenmaal in Fuchsia City moet je allereerst Koga verslaan. Koga is de Poison Gym leader. Als je Bulbasaur hebt zal het gemakkelijk zijn. Heb je Charmander of Squirtle kies dan een Victreebell of Vileplume, als je deze hebt. Hier zijn onzichtbare muren en je moet tenminste drie trainers verslaan. Het is moeilijk te zeggen waar je precies naar toe moet, hier is een aanwijzing: Ga naar het Pokémon standbeeld (statue) en ga voorzichtig naar rechts. Raak de rechtermuur en loop door, daar ontmoet je een Juggler. Nadat je Juggler hebt verslagen ga naar de voorste/bovenste muur en ga naar links, hier vecht je tegen nog een trainer. Ga voorzichtig naar rechts en naar beneden en dan kom je bij Koga. Jouw Pokémon moet ongeveer level 35 tot 40 hebben. Koga heeft poison (vergif) dus zorg voor genoeg antidotes (antigif) of je moet een Bulbasaur hebben (immuun voor gif). Nadat je Koga hebt verslagen krijg je een Soul Badge, je verdediging zal iets beter worden en je Pokemon LeafGreenkrijgt "Surf" tot je beschikking. Nu moet je naar de Safari Zone. Hier zijn vele Pokémon te vinden maar eerst moet je de Gold Teeth (gouden tanden) en de Surf HM (Hidden Machine) vinden. Ga hierin en rijdt met je Bike (fiets) naar het oosten, van hieruit naar de heuvels, rijdt op/in de heuvels naar het westen.

Ga ervan af ga naar het noordoosten daarna (bij de muur) naar het westen. Ga nu naar het noordwesten over nog wat heuvels, dan kom je bij een plek met 3 mini-meren. Ga noordoost om de meren heen, daar staat een bord naast een bosje. Daarop staat geschreven: "Trainer Tips; the secret house is still ahead". Ga naar het zuiden en vindt een Pokéball (Gold Teeth), ga naar het noordwesten tot je een huis ziet. Ga naar binnen en een man geeft je een Surf HM. Ga naar buiten en ga naar Warden's huis. Geeft hem de Teeth (tanden) en je krijgt een Strength HM. Er zit een Rare. Zorg dat je Good Rod van hem krijgt. Ga naar zijn achtertuin en vis naar wat Pokémon. Ga naar het westen via het fitspad (Cycle Road) naar Celadon City. Save je spelletje en probeer Snorlax te pakken. Neem een Pokémon met Cut en snij de bosjes weg. Ga naar de achterkant en een vrouw geeft je de Fly HM. Geef een Surf aan Lapras of aan een water Pokémon die je eigenlijk niet zo nodig hebt. Als je nog steeds in Celadon City bent ga naar het stukje gras voor het fietspad en vang een vogel. Geef het Fly en vlieg naar Pewster City. Ga naar het noorden, naar het museum en snij de bosjes aan de voorkant weg. Aan de achterkant spreek je met een man bij de Pedestal. Hier zal je 'm krijgen. Ga vervolgens naar Cinnabar Island.

Cinnabar Island

Eerst moet je naar Pallet Town vliegen. Save je spelletje en ga naar het zuiden. Surf naar het zuiden, vang een Tentacool en vindt Cinnabar Island. Neem hier het fossiel (fossil) die je eerder hebt gevonden en ga naar het onderzoekscentrum Cinnabar Island(research center) links van het Pokécentre. Ga door de derde deur en geef de fossil aan de man die achter in staat. Ga naar de Mart en terug naar het center en krijg een nieuwe Pokémon. Herhaal dit met de Amber en je krijgt een Aerodactyl. Genees je Pokémon, koop wat onderdelen (supplies), koop wat Burn heals en save. Ga naar het uitgebrande gebouw (Burned out building), loop erdoor, ga naar het noorden en onderzoek het standbeeld (statue A). Het heeft een schakelaar, druk deze in en ga de trap op. Doe precies hetzelfde op deze etage (je mag de aantekeningen (notes) lezen, hier staat een verhaal over Mew en Mewtwo te lezen). Op de derde verdieping moet je op een knop drukken, ga naar het zuiden, vecht niet tegen de wetenschapper (scientist) maar ga naar de uitgang aan de linkerkant (er zijn twee uitgangen: een grote aan de linkerkant en een kleinere aan de rechterkant).

Je komt dan op de eerste verdieping maar in een gebied waar je alleen op deze manier kan komen. Versla de scientist en je krijgt een Secret Key (geheime sleutel). Ga nu het gebouw uit (als je een Escape Rope hebt is dat het meest handige) en nu kan je tegen Blaine vechten. Blaine is de fire (vuur) gym leader, hij heeft: Growlithe (level 42), Rapidash (level 42), Ponyta (level 40) en Arcanine (level 47). Als je voor Charmander of Squirtle hebt gekozen, kan dit moeilijk worden. Gebruik een sterke water Pokémon of een minder sterke water Pokémon en een minder sterke vuur Pokémon om de schade op te vangen. Je zal hier bijna iedere trainer moeten verslaan die je tegenkomt. De Vulcano Badge zorgt ervoor dat je Pokémon iets verbeteren. Ga naar Seafoam Islands. Vang Koffing, Weezing, Growlithe (rode versie), Grimer, Muk, Vulpix (blauwe versie), Magmar (blauwe versie) en Ponyta.

Seafoam Islands

Genees je Pokémon in het Pokécenter en ga naar de Mart. Zorg eerst voor Ice heals (het beste potion tot dan toe), twee escape ropes en veel Ultra balls. Neem een vuur Pokémon (Ponyta is een zeer goede keuze als je geen Charmander hebt), een elektrische Pokémon (een Pikachu of een Raichu van een behoorlijk niveau (level) is prima), een Pokémon met Strenght, een Pokémon met Surf. Als je start Pokémon geen Charmander is neem dan een Butterfree van een hoog level of een gras Pokémon van een hoog level mee. Surf naar het oosten tot je bij Seafoam Island komt. Houdt er rekening mee dat je hier een level 50 Pokémon zal tegenkomen. Save je spel en ga naar binnen, stap op je fiets en fiets naar beneden. Rijdt tot het water en Surf, je "bereikt" een ander scherm. Ga naar het oosten en je ziet een lege plaats (maar een stapje groot), onderzoek het en je zal iets vinden. Ga van daaruit naar het noorden en ga aan land, stap op je fiets en ga naar het westen (niet de vorige trap op), ga een "nieuwe" trap op (gebruik hier geen Surf want je kan hierdoor wegspoelen). Ga naar het zuidoosten en duw (twee) rotsblokken aan de noordkant (Top Left Boulder North) weg. Duw het rotsblok er tegenover in het gat, ga zelf niet in het gat. Druk het overgebleven rotsblok in het gat aan de overkant van het rotsblok dat je net hebt gebruikt. Als je dat hebt gedaan spring dan in het gat.

Surf naar het noorden tot je bij het eiland bent met Pokémon die er "gewoon" staan. Save je spelletje en vecht tegen deze Pokémon. Gebruik je vuur Pokémon om ze te verzwakken. Neem de Pokémon met slaap poeder (sleep powder) en zorg dat ze in slaap vallen. Gooi nu de Ultra balls tot je hem te pakken hebt (zorg dat je 'm te pakken krijgt anders kan je overnieuw beginnen). Articuno is van level 50 en lastig te verslaan, hij zal slechts een keer in het spel verschijnen (net als de andere Pokémon die hier staan). Gebruik nu je escape rope en save je spel. Hier kun je de volgende Pokémon vangen: Seel, Dewgong, Slowpoke, Slowbro, Psyduck, Horsea, Seadra, Krabby, Kingler, Zubat, Golbat, Shellder en Staryu.

Viridian City 2

Vanuit Cinnabar Island vlieg je naar Viridian City. Save je spel en ga naar de gym. Viridian CitySquirtle en Bulbasaur zullen de Pokémon die hier zijn gemakkelijk verslaan. Charmander zal moeten worden vervangen door een vogel Pokémon van een hoog level (Fearow level 50 is een goede keuze) of een water of gras Pokémon van een hoog level. Met een hoog level kan je tegen Dugtrio of een andere jongen met een poison Pokémon op. Je kan tegen de gym leader te strijden, zijn/haar Pokémon zijn: Dugtrio (level 42), Rhydon (level 50), Nidoking (level 45), Nidoqueen (level 43) en Rhydom (level 45). Als je hem/haar verslaat krijg je een Earth badge, nu gehoorzamen alle Pokémon jou. Nu je alle acht badges hebt mag je naar de Pokémon league.

Pokémon league/Victory Road

Onderweg naar Victory Road moet je tegen Gary vechten. Hier heb je Pokémon met Strenght en Surf nodig. Neem wat Ultra balls, Max Potions, Escape ropes en een paar full heals mee. Volg Victory Road maar wees voorzichtig Moltres is daar ook Hier zijn wat tips:
1. Als je een rotsblok ziet, druk deze weg;
2. Ontwijk de trainers, het is al moeilijk genoeg om zonder tegen ze te vechten verder te komen;
3. Ga geen gevechten aan, de uitdagers zijn nu te sterk voor je. Als je eenmaal Victory Road hebt gevolgd kom je op het Indigo Plateau.