Pokemon Rules!

Op deze weblog zal ik alles posten wat te maken heeft met Pokemon games en kaarten, zoals walkthroughs, tips en oplossingen voor problemen.

zondag, mei 07, 2006

ruby/sapphire doorloop deel1


Het begin. Als je de game begint zie je een professor praten over Pokémon. Je ziet een Azurill in beeld en daarna wordt gevraagd of je als een jongen of als een meisje wilt spelen. Als je als een jongen speelt zal het meisje je rivaal worden. Als je als een jongen speelt zal het meisje je rivaal worden. Kies een naam en ga verder (de naam van je rivaal kun je helaas niet kiezen).Littleroot TownHier begint je spel. Je begint het spel in een vrachtwagen en als je eruit komt lijkt het alsof je familie aan het verhuizen is. Een Machoke is dingen aan het verplaatsen en je moeder zegt dat je naar boven moet gaan en een Potion uit je PC moet halen. Ga naar boven en haal de Potion op. Vervolgens kijk je op de klok en stel je de juiste tijd in. Als je dit gedaan hebt zal je moeder je weer naar beneden laten.Loop eerst je huis uit en ga naar het huis van de professor en loop naar de 2e verdieping. Je rivaal (de zoon/dochter van de professor) vertelt je dat de professor momenteel niet thuis is. Loop vervolgens de stad uit, richting route 101.Nadat je een poosje rondgelopen hebt zie je de professor die aangevallen wordt door een wilde Poochyena. Hij zal je vragen een Pokéball uit zijn rugzak te halen en hem te helpen. Je ziet 3 Pokéballs liggen. Hierin zitten (hoe kon het ook anders?) de drie starter Pokémon.Dit zijn: Treecko (het grasstype), Torchic (het vuurtype) en Mudkip (het watertype). Kies 1 van de drie starters en versla de Poochyena (lv 2)Nadat je de Poochyena met je starter hebt verslagen zal de Professor je meenemen naar zijn lab in Littleroot Town. Hij bedankt je en zegt dat je de Pokémon mag houden. Nu kun je naar de volgende stad gaan….Oldale TownHier is niet veel te doen. (De stad zal je een beetje doen denken aan Cherrygrove city in G/S/C).

Er is een Pokémoncenter om je Pokémon te helen en er is nog een Mart. Je kunt nog geen pokéballs kopen. (Dat komt later pas). Ga dan verder.Neem de route en ga naar het noorden. Nadat je er een poosje rond hebt gelopen zul je je rivaal tegenkomen. Hij/Zij wil een gevecht tegen je. Je rivaal heeft ook een starter. Deze is altijd van het type waartegen jouw starter zwak is. Je tegenstanders starter zit op lv 5 en is niet zo moeilijk te verslaan als je je eigen Pokémon al wat hoger hebt getraind. Versla je rivaal en ga terug naar Oldale Town. Hier zal je rivaal staan. Praat met hem/haar. Hij/Zij vertelt je dat je terug moet komen naar Littleroot Town.Ga terug naar Littleroot Town en praat met de professor. Hij zal je een Pokédex en 5 Pokéballs geven. Als je de stad wilt verlaten zal je moeder je ‘Running Shoes’ geven. Daarmee kun je rennen door op de ‘B’ knop van je Gameboy te drukken.Ga nu terug naar Oldale Town. Onderweg kun je enkele Pokémon vangen met je Pokéballs en je kun je eigen Pokémon hoger trainen. Verlaat Oldale nu via de uitgang aan de westkant. Nu ga je een route op waar een aantal trainers staan. Loop door. Na een poosje zul je bij de volgende stad aankomen.Petalburg CityGa naar het Pokémoncenter en heel je Pokémon. Ga vervolgens naar de Gym. Een jongen in de Gym zal je mee naar buiten nemen en doet je voor hoe je een Pokémon vangt. Vervolgens neemt hij je weer mee de Gym in. De Gymleader, die eigenlijk je vader is, zal zeggen dat hij niet met je wilt vechten omdat je nog niet genoeg ervaring hebt. Je hebt 4 badges nodig om hem uit te dagen.Petalburg WoodsVerlaat de stad en ga Petalburg Woods in. Dit zal je doen denken aan Viridian Forest. Er zijn veel insectpokémon.

Als je doorloopt kom je iemand tegen. Hij vertelt je dat hij was aangevallen door team Aqua/Magma. Dit zal de eerste keer zijn dat je tegen Team Aqua/Magma moet vechten. Ze hebben een Poochyena.Nadat je ze verslagen hebt ga je bos uit en loop je richting Rustboro City. Onderweg zul je een tweeling tegenkomen. Dit wordt je eerste 2 tegen 2 gevecht. (Je moet dan wel 2 Pokémon hebben)Rustboro CityRustboro city is de grootste stad van je game. Heel je Pokémon en ga naar de Gym.Rustboro Gym Pokémon:- Geodude lv 14- Nosepass lv 15Dit kan moeilijk worden (vooral als je Torchic in het begin hebt gekozen). Als je de Gymleader hebt verslagen zul je je eerste badge krijgen en een TM39, Rock Tomb.Als je uit de Gym komt zie je een lid van Team Aqua/Magma door de stad zien lopen. Hij loopt naar het noorden en achter hem loopt nog een poppetje (dezelfde die je tegenkwam in Petalburg Woods) Loop vervolgens naar de grot aan de noordoostkant van de stad. Hier staat de man te wachten. Als je met hem praat vertelt hij je dat Team Aqua/ Magma in de grot is. Bij de ingang van de grot staat nog een man die zegt dat Kyogre gevangen is door team Aqua/Magma. Ga naar binnen en versla team Aqua/Magma. Als je dit gedaan hebt kun je teruggaan naar de man in Rustboro City die je eerder verteld heeft waar team Aqua/Magma zich bevond. De man neemt je mee naar een gebouw en geeft je de PokéNav. (Dit is een nieuwere versie van de voormalige PokéGear) Je krijgt 2 pakjes die je moet afleveren. 1 is voor de Pokémonleague Kampioen en het andere pakje is voor een professor die in Slateport City woont.Voordat je verder gaat in je game moet je eerst nog even HM01 ophalen. Die krijg je in het huis dat naast het Pokémoncenter staat gebouwd. Hierna moet je richting Petalburg Woods lopen. Je komt een oude man tegen. Hij zal je meenemen naar een eiland met zijn boot.Dewford TownHier is weinig te doen. Er zijn enkele trainers die je kunt verslaan en als je met de visser praat, die naast het Pokémoncenter staat zal hij je ‘Old Rod’ geven. Ga nu richting de Gym.Als je de Gym binnenstapt kun je niks zien want alles is donker.

Het wordt steeds lichter naarmate je meer ‘Junior Trainers’ verslaat. Het is een vechtgym, dus alle trainers zullen vechtpokémon hebben.Dewford Gym Pokémon:- Machop lv 17- Makuhita lv 18Als je de Gymleider verslagen hebt zal deze je een badge en een TM08 geven. Loop nu de Gym uit en ga naar het noordwesten van het eiland. Hier zul je de Pokémonleague kampioen ontmoeten. Geef het pakje aan hem. Hij zal je TM47 geven. HM05 (Flash) kun je krijgen van een ‘Hiker’ die in de grot staat. Nu kun je verder op je reis. Ga nu naar de oude man. Hij zal je naar Slateport City brengen. Hij vaart je weer over het water en zal je naar een strand brangen waar enkele trainers staan. Als je naar het noorden loopt kom je in Slateport City.Slateport CityAls je Slateport City binnenkomt zie je team Aqua/Magna rond een groot gebouw staan. Dit is het museum. Als je probeert de stad uit te gaan wordt je weg versperd door een aantal leden van Team Aqua/Magma.Ga nu naar het warenhuis-achtige gebouw in de stad. Praat hier met een man en lever het pakje af dat je eerder had gekregen. Als je dit gedaan hebt zul je het museum in kunnen. Het hele museum staat vol met leden van team Aqua/Magma. Loop de trap op en praat met een wetenschapper. Er zullen 2 leden van het team naar je toe komen en tegen je vechten. Als je deze 2 verslagen hebt komt de baas van Team Aqua/Magma en ze verdwijnen.Loop de trap weer af en praat met het overgebleven lid van het team. Ze zal je TM46 geven. Loop vervolgens het gebouw uit. Je zult opmerken dat de uitgang van de stad niet meer geblokkeerd is. Ga erheen. Hier kom je je rivaal weer tegen. Hij/Zij heeft de Pokémon al geëvolueerd.Als je je rivaal verslagen hebt zal deze je een ‘Bike Coupon’ geven. Hiermee zul je later een fiets op kunnen halen. Loop nu over het pad door naar de volgende stad.